1.357.155 euro steun voor Truiense ondernemingen

Sint-Truiden – Uit recente cijfers blijkt dat de Vlaamse overheid in het kader van het Vlaams Beschermingsmechanisme de afgelopen maanden 1.357.155 euro steun voorzag voor 502 ondernemingen uit Sint-Truiden.

De Vlaamse overheid heeft de afgelopen maanden 225,43 miljoen euro aan steun uitgekeerd voor 75.371 steundossiers van ondernemers. Dit in het kader van het Vlaams Beschermingsmechanisme, het tweede grote Vlaams coronasteunpakket, dat deze zomer in het leven werd geroepen voor getroffen ondernemers. Vanaf 1 oktober tot en met 31 december 2020 konden ondernemers die in aanmerking kwamen steun aanvragen voor de periode augustus – 15 november. Ondernemingen die een omzetdaling van minstens 60 procent kunnen voorleggen tegenover dezelfde periode in 2019 of die verplicht gesloten zijn, kwamen hiervoor in aanmerking.

Schepenen Hilde Vautmans, Johan Mas en Pascy Monette (Open Vld): “In Sint-Truiden ontvangen 502 ondernemingen steun voor een bedrag van in totaal 1.357.155 euro. Voor de provincie Limburg wordt 24.645.559 euro uitgekeerd aan 9268 ondernemingen. Via het Vlaams Beschermingsmechanisme blijft de Vlaamse regering onze zelfstandigen en ondernemingen ondersteunen in deze crisistijden. Het grote verschil met de hinder- en compensatiepremies uit het voorjaar, is dat het geld uit het Vlaams Beschermingsmechanisme eerlijker verdeeld is omdat er gekeken werd naar het omzetverlies die ondernemingen lijden. De steun is dus meer gericht op bedrijven die het echt nodig hebben. En zo zijn er op dit moment helaas nog erg veel. Daarom blijven we ons inzetten om de zelfstandigen en ondernemingen uit de stad te helpen om deze moeilijke periode te overbruggen.”

Ondertussen loopt er ook een derde steunpakket (tot en met 15 februari). Er is daarnaast een extra zogenaamde ‘globalisatiepremie’ in het leven geroepen voor de zeer zwaar getroffen sectoren, zoals bijvoorbeeld de evenementensector.

Bron Schepenen Hilde Vautmans, Johan Mas en Pascy Monette (Open Vld)