Habbekrats en de stad Sint-Truiden organiseren elke weekdag een geflipte liveshow voor álle Truiense kinderen en jongeren!

Vanaf 1 februari start Studio k_3800, een nieuw livestream programma voor de jeugd van Sint-Truiden. Elke weekdag kunnen jongeren op Instagram terecht voor een uur lang entertainment. Nu het Habbekratshuis zijn werking grotendeels online verder zet omwille van de coronamaatregelen, wil de vzw samen met de dienst jeugd & sport van de stad Sint-Truiden, de jongeren via het digitale platform Instagram een hart onder de riem steken. Bekende schermgezichten zoals Zeger van Kamp Waes, Graciano dos Santos aka Graci, Arne Vanhacke van vtm Kzoom en Q-music en natuurlijk ook de begeleiders van Habbekrats zelf werken mee aan de liveshow!  Ontmoeten, verwonderen en verbinden: dat is de filosofie van Habbekrats. Deze jeugddienst spant zich in voor kinderen en jongeren die nood hebben aan een bijzondere vrijetijdsinvulling, verwonderende activiteiten en hulp bij grote of kleine problemen. De coronacrisis bracht voor de jeugdwerking heel wat uitdagingen met zich mee maar met behulp van digitale mogelijkheden probeert het elke dag opnieuw klaar te staan. “Corona zet het leven van onze jongeren op zijn kop. Normaal zouden ze volop ontdekken, sociale contacten leggen en samen plezier maken. Nu verloopt bijna alles noodgedwongen digitaal. Ook wij moeten, willen we de jongeren bereiken, ons aanpassen aan die nieuwe werkelijkheid. Met dit project bieden we de jeugd een uur plezier. Zo kunnen ze even alle zorgen vergeten. Daarnaast worden er ook moeilijke thema’s besproken zoals angst en isolatie. Jongeren moeten weten dat ze er niet alleen voor staan en hoe ze het beste met deze gevoelens omgaan,” legt schepen van Jeugd Hilde Vautmans uit. “Als stadsbestuur hebben we in deze coronatijd oog voor onze jongeren. Zij verdienen al onze steun en aandacht. De coronacrisis en de bijhorende maatregelen zijn ingrijpend en toch houden de jongeren zich sterk. Met dit initiatief willen we hen aanmoedigen en ondersteunen. Ik hoop dat onze jongeren tegen de zomer gevaccineerd zullen zijn, zodat voor hen het gewone leven kan hervatten,” vertelt burgemeester Veerle Heeren. 
De show kan je elke weekdag volgen op instagram @studio_k38 van 15u30 tot 16u30!

Bron tekst/foto Stad Sint-Truiden

V.R