Vrouw krijgt 15 dagen rijverbod voor illegale parkeerschijf in Sint-Truiden en moet zich nog voor de rechter verantwoorden

Gisteren parkeerde een dame haar wagen in een blauwe zone. Zij gebruikte hierbij een automatische parkeerschijf. De parkeerschijf draait mee met de tijd, zodat de parkeertijd niet verstrijkt. Onze politiediensten merkten dit op tijdens een controle. De schijf werd in beslag genomen en de bestuurster haar rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Zij zal zich ook voor de politierechtbank moeten verantwoorden.

Je mag in zones waar je je parkeerschijf moet leggen geen gebruik maken van een automatische parkeerschijf. Na het verstrijken van de parkeerduur mag je ook niet je schijf gewoon verzetten of je voertuig even vooruit of achteruit in de parkeerplaats zetten.

Bron Lokale Politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken

V.R