Stad Sint-Truiden brengt hulde aan ere-burgemeester Jef Cleeren

2021 is een speciaal jaar voor ere-burgemeester van de stad Sint-Truiden en gemeenteraadslid Jef Cleeren. Dit jaar zal hij namelijk vijftig jaar actief zijn als raadslid. De stad nam daarom het initiatief om hem gepast te huldigen tijdens de eerste gemeenteraad van het jaar.

Jef Cleeren is niet alleen het oudste lid van de Truiense gemeenteraad, hij is ook al het langst politiek actief. Dit jaar zal hij 50 jaar lid zijn van de gemeenteraad. Tijdens zijn rijk gevulde carrière was hij niet alleen raadslid, maar ook schepen, 18 jaar lang burgemeester en was hij onder meer lid van de provincieraad. Reden genoeg om de ere-burgemeester in de bloemetjes te zetten.

“Wat Jef Cleeren voor onze stad heeft gedaan en wat hij nog voor Sint-Truiden betekent, kunnen we moeilijk overschatten. Hij zet zich al vijftig jaar lang in voor de inwoners van onze stad. Dat konden we moeilijk aan ons voorbij laten gaan”, vertelt Kathleen Bergoets, algemeen directeur stad Sint-Truiden.

Voor de gelegenheid maakte de stad een fotopaneel met leuke momenten uit de carrière van de oud-burgemeester. Omdat de gemeenteraad door de coronamaatregelen niet fysiek kan plaatsvinden, is er ook een reportage gemaakt met interviews en getuigenissen van collega politici en raadsleden. De volledige video is beschikbaar op https://www.youtube.com/watch?v=hNCULU3PUec&feature=youtu.be

“Iemand die zich al zo lang inzet voor de stad en haar inwoners, verdient alleen maar respect. We zijn dan ook blij dat we onze ere-burgemeester, ondanks de coronacrisis, op een gepaste manier in de bloemetjes hebben kunnen zetten. Namens alle leden van de gemeenteraad wil ik hem daarom ook van harte proficiat wensen en bedanken voor zijn jarenlange inzet,” besluit burgemeester Veerle Heeren.

Burgemeester Jef Cleeren
Jef Cleeren

Bron tekst/foto’s Stad Sint-Truiden

V.R