Update Corona Zoutleeuw 21 januari 2021

“Update Corona Zoutleeuw 21 januari 2021

WZC OL Vrouw van Lourdes

47 van de 77 bewoners hebben positief getest. Momenteel met relatief weinig of milde besmetting. Van de assistentiewoningen zijn 3 bewoners opgenomen in het ziekenhuis.8 medewerkers hebben ook positief getest.

Het labo bevestigde dat het NIET om de Britse variant gaat.

Cohorte afdelingen zijn ondertussen opgestart en samen met de Eerstelijnszone en Agentschapszorg wordt alles gedaan om alle hulp aan de getroffenen en de medewerkers te bieden en hun ziekteproces te verlichten.

Eerste vaccinatiegolf is bij gezonde bewoners achter de rug.

Een deel van het personeel is ook gevaccineerd.

WZC De Vesten

Uit voorzorg is een medewerker die een hoogrisicocontact had in quarantaine. Uit voorzorg blijft ook een afdeling in afzondering.

Sneltesten en PRC-testen van gisteren zijn negatief. Maandag wordt iedereen opnieuw getest. Momenteel geen positieve gevallen.

Bewoners hebben eerste vaccinatie achter de rug. Personeel wordt einde deze week eerste maal gevaccineerd.

WZC Ravelijn

Ook hier zijn twee medewerkers uit voorzorg in quarantaine. Geen positieve gevallen.Bewoners hebben eerste vaccinatie achter de rug. Personeel wordt volgende week eerste maal gevaccineerd.

Opvangcentrum voor Asielzoekers Dormaal

Geen positieve gevallen momenteel.

Uit voorzorg werden 3 families waarvan kinderen via school mogelijk een hoogrisicocontact kunnen gehad hebben in quarantaine geplaats. Vaccinatie moet nog opstarten.

Onderwijs•

Geen besmettingen momenteel in Zonnegroen, VBS Zoutleeuw, College, Oogappel, de Kleine Picasso en Tinteltuin.• Positieve gevallen en quarantainemaatregelen

St. Leonardus: 1 leerkracht en 2 leerling testten positief. Uit voorzorg zijn 3 klassen ook in quarantaine geplaatst.

o VBS Budingen: 3 gezinnen in quarantaine

Op dit ogenblik hebben we geen bevestiging dat van labo’s of Agentschap Zorg dat het om de Britse variant zou gaan. Maar we moeten waakzaam blijven. Gelukkig wordt alles nauwgezet opgevolgd en wordt snel geschakeld om alles onder controle te houden.

Opvolging Quarantainemaatregelen

Sinds afgelopen weekend worden personen die geacht worden in quarantaine te zitten omwille van besmetting, hoog risico-contacten of buitenlandse reizen gecontacteerd, opgevolgd en geholpen door de dienst Welzijn en politie.

Dank aan alle medewerkers en inwoners voor jullie inzet. We verwachten dat deze stijging zich de volgende dagen/weken mogelijks zal verder zetten. Er is geen reden tot paniek maar de beste steun die we nu aan personeel, medewerkers en inwoners kunnen bieden is het strikt naleven van alle voorzorgsmaatregelen inclusief de quarantaine maatregelen. Nu komt het erop aan.#Komtgoed!

Bron Stad Zoutleeuw

V.R