Kaphoutbeheer Hazelaarweg in Velm op 18 en 19 januari

Op maandag 18 en dinsdag 19 januari zal het kaphout langs de bermen aan de Hazelaarweg in deelgemeente Velm verwijderd worden. De werkzaamheden gebeuren in het kader van kaphoutbeheer door de dienst Groen van de stad Sint-Truiden.

De Hazelaarweg in Velm zal op maandag 18 en dinsdag 19 januari tussen 8u30 en 15u30 afgesloten zijn voor alle verkeer. De dienst Groen zal er in het kader van het kaphoutbeheer van de bermen, kaphout verwijderen. Er wordt een omleiding voorzien via de Halingenstraat. Landbouwgebruik (het bereiken van akkers, etc.) gelegen langs de Hazelaarweg is mogelijk, doorgaand verkeer niet.

“De werkzaamheden gebeuren in het kader van het onderhoud van het kaphout dat zich tegen de bermen van de Hazelaarweg bevindt. Het afzetten en verwijderen gebeurt dan ook op regelmatige tijdstippen en moet ervoor zorgen dat eventuele overhangende takken het verkeer niet kunnen hinderen. Afzetten van bomen en struiken houdt in dat ze in zijn geheel tot 10 à 20 cm boven de grond worden afgezaagd of omgehakt. De bomen en struiken groeien uit zichzelf weer uit ”, legt schepen van Leefmilieu en natuur Ingrid Kempeneers uit.


“Omwille van de veiligheid, wordt de Hazelaarweg op maandag 18 en op dinsdag 19 januari afgesloten voor het verkeer. Het verkeer kan omrijden via de Halingenstraat.”, voegt burgemeester Veerle Heeren nog toe. 

Bron tekst/foto Stad Sint-Truiden

V.R