Brief van een erg misnoegde verpleegkundige gericht aan Alexander De Croo – Eerste minister van België

Beste meneer De Croo

Waar blijven de strenge maatregelen? Wanneer durft U eindelijk beslissingen nemen die door iedereen gevraagd worden. Ik ben verpleegkundige in de thuiszorg en maak me ernstige zorgen over de coronapandemie.

Aantal besmettingen blijven stijgen maar wat beslissen jullie?

Avondklok van middernacht tot 05.00u. Ik weet niet in welk land u woont maar tijdens de week haalt deze avondklok niets uit. Mensen slapen ‘s nachts en de nachtwinkels zijn dan ook al lang dicht. Of heeft u bepaalde privileges zoals gaan wippen in de rosse beurt? Want wippen is in dit land blijkbaar als enige contactberoep toegestaan. Knippen mag niet tenzij u bv bent.

Aanmoedigingspremie: dat zijn allemaal mooie beloftes, maar volgend jaar betalen we daar eveneens belastingen op en deze is tot op heden niet betaald. Alle verpleegkundige/zorgkundige, eender wie in de zorg staat onder druk, denkt u dat U met een premie het leed kunt verzachten? NEEN! Durf eindelijk strenge maatregelen nemen. Als iedereen in de zorg in staking gaat wat gaat u dan doen meneer de premier? Zelf iedereen verzorgen samen met alle ministers die iedere maand duizenden euro’s verdienen voor wat? Op een stoel te zitten en halve beslissingen nemen.

Is het al niet lang duidelijk dat de aantal besmettingen niet uit de horeca komt, maar dat u het ergens anders moet zoeken? Of wilt u de horeca volledig kapot zodat we in dit land enkel nog mogen werken en betalen, maar dat alle vorm van plezier ontnomen wordt?

Meneer de premier, laat het duidelijk zijn dat U eerder een dictator bent dan een leider van dit land. U hoort beslissingen te nemen voor gans het land. Niet enkel voor Vlaanderen.

Winkels zijn terug allemaal open: heeft u zelf al eens rondgekeken wat een drukte dat dit met zich meebrengt? Nee dat zal wel niet, u neemt beslissingen uit een stoel zonder de ernst van deze drukte te kennen.

Laat het duidelijk zijn: U wordt betaald met ons geld, werk er dan ook naar behoren voor. Als wij half werk leveren worden we ontslagen.

En erg misnoegde verpleegkundige D.D

Foto ter illustratie.

V.R