Speculaasactie Soroptimist Sint-Truiden

Zaterdagmorgen engageerden de Soroptimist Sint-Truiden zich om speculaas te verkopen in het kader van de wereldwijde actie Orange the world. Het thema voor de internationale dag voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen is dit jaar ‘Orange the world: FUND, RESPOND, PREVENT, COLLECT’. Net als de voorbije jaren is deze dag  het startschot voor 16 dagen activisme, die worden afgesloten op 10 december 2020, de internationale dag van de mensenrechten. Zo lang zal onze abdijtoren oranje kleuren. De Soroptimisten zijn dit jaar nog meer overtuigd om deze actie te ondersteunen. Immers, omdat naarmate de lockdowmaatregelen aanhouden, neemt het geweld tegen vrouwen met name huiselijk geweld toe. In sommige landen is het aantal oproepen naar de hulplijn, 1712 vervijfvoudigd. Wie graag speculaas wil kopen en dat de hele maand december, stuurt een mail naar webmaster.sint-truiden@soroptimist.be

Foto Soroptimist Sint-Truiden

V.R