Horecastad Sint-Truiden lanceert lokale applicatie voor afhaalgerechten

De klant heeft de weg gevonden naar de Truiense takeaway. De horecazaken moesten op zoek gaan naar nieuwe manieren om hun relatie met de klant ook tijdens de coronacrisis te behouden. Dat heeft gezorgd voor een sterk, culinair aanbod aan afhaalgerechten waar heel wat mensen ondertussen wekelijks van genieten. Om dit aanbod nog toegankelijker te maken is er nu ook een digitale applicatie: Dorst.

Vandaag lanceert horecastad Sint-Truiden een bijzondere applicatie: Dorst. Deze module is ingebouwd in de website 3800online.be.  Via 3800online kan je voortaan de menukaart bekijken én ook onmiddellijk je eten bestellen bij verschillende horecazaken. Indien gewenst kan je zelfs meteen afrekenen. Het aanbod van een tiental horecazaken staat nu al online. Elke dag komen er nieuwe zaken bij. Het platform met bijhorende applicatie is eveneens een gebruiksvriendelijke en gratis tool voor de Truiense horecazaken die er zelf hun menu’s kunnen invoeren en aanpassen.

“We zochten al langer naar een gemakkelijke en toegankelijke manier om het horeca-aanbod tot bij de mensen te brengen. Dankzij deze applicatie bundelen we uitsluitend Truiense horecazaken op één platform. Iedereen kan via 3800online het aanbod van elke horecazaak bekijken en meteen bestellen. Binnenkort kan je zelfs kiezen voor levering aan huis”, vertelt Koen Francis, voorzitter van Horeca Sint-Truiden.

“De afhaalformules lopen goed maar we moeten blijven nadenken hoe we het voor onze klanten nog makkelijker kunnen maken” vertelt Jerome Fontaine ondervoorzitter van Horeca Sint-Truiden. “Dat mensen nu gewoon online hun diner kunnen samenstellen en afrekenen is alweer een stap in de goede richting!”

“De verkoop van afhaalmaaltijden is voor veel horecazaken een welgekomen bron van inkomsten tijdens de lockdown periode. Sint-Truiden heeft een prachtig culinair aanbod, dat bleek eerder deze week al toen Gault&Millau zijn scores bekend maakte. Ook tijdens deze sluiting moeten mensen de kans krijgen om thuis te genieten. Van heerlijke klassiekers tot gastronomische toppers”, aldus schepen van Middenstand en Handel Jos Pierard.

“Onze stad wil verder evolueren naar een slimme stad! Daarom digitaliseren we ons aanbod verder en brengen we de afhaalgerechten via 3800online op een eenvoudige wijze tot bij onze inwoners. Kwaliteit van het leven staat in onze stad centraal”, burgemeester Veerle Heeren.

“Wij, Dorst.app, zijn erg trots dat we als partner in dit pioniersproject kunnen stappen. Met onze technologische bijdrage beogen we de stad Sint-Truiden en haar horeca te steunen. We kijken er alvast naar uit om dit ook in andere steden en gemeenten op te starten”, concludeert Alexander Forret.

Op 3800online.be, de website met alle restaurants met afhaalgerechten, staat de knop “BESTEL HIER ONLINE”. Van daar word je meteen doorverwezen naar de bestelmodule van het restaurant en kan je kiezen uit verschillende gerechten. Je kan zelfs het tijdslot kiezen zodat je niet hoeft te wachten bij het afhalen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-1.png

V.R