Twee verdachten van diefstal en ‘shoulder surfing’ opgepakt

Eerder deze maand werden op de parking van twee Hasseltse warenhuizen de bankkaarten van twee oudere slachtoffers gestolen. De verdachten haalden hiermee aanzienlijke sommen geld af. Vorige week werden de verdachten van deze feiten opgepakt en aangehouden.

Op dinsdag 10 november werd de bankkaart van een 83-jarige man gestolen op de parking van een warenhuis op de Herkenrodesingel in Hasselt. De man werd afgeleid door middel van een list. Enkele minuten eerder hadden de verdachten via ‘shoulder surfing’ (meekijken over de schouder van het slachtoffer wanneer hij bij het betalen zijn code intikt) de code van de bankkaart van het slachtoffer gezien. Kort daarna werden er aanzienlijke bedragen van de rekening van de man afgehaald of overgeschreven.

Op dezelfde dag werd een 74-jarige vrouw op de parking van een warenhuis op de Kuringersteenweg in Hasselt op dezelfde manier bestolen.

Geseind voertuig aangetroffen

De politie Limburg Regio Hoofdstad startte onmiddellijk een onderzoek op naar de feiten.

Op maandag 16 november heeft de wegpolitie van Antwerpen het voertuig van de verdachten, dat eerder door de politie LRH geseind werd, aangetroffen in Turnhout. De twee verdachten, twee mannen van 37 en 43 jaar, zaten aan boord. Ze werden opgepakt en overgebracht naar het politiecommissariaat in Hasselt.

Twee dagen later werden de twee verdachten voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt. Ze werden allebei aangehouden.

Waarschuwing

De politie LRH wil burgers nogmaals waarschuwen voor dit soort diefstallen met list. Wees altijd alert dat er niemand meekijkt wanneer je de code van je bankkaart ingeeft. Hou ook altijd je handtas en portefeuille goed in het oog wanneer je aangesproken wordt door een onbekende persoon.

V.R