Snelrecht voor fietsdiefstal

De politie van PZ Getevallei heeft op 24 november een 46-jarige man uit Schaarbeek opgepakt op verdenking van een fietsdiefstal aan het station van Tienen op 8 september 2020. Op camerabeelden was te zien dat een man een vouwfiets ontvreemdde uit de fietsenstalling in de Vierde Lansierslaan in Tienen. De politie meende de verdachte te herkennen. Toen een patrouille de man gisteren opnieuw in het station aantrof, besloten de agenten hem te controleren. De veertiger had onder andere kniptangen, inbussleutels, een metaalsnijder, een schaar en een fietsslot bij zich. In zijn verhoor bekende de verdachte dat hij de vouwfiets in september had gestolen. Het parket besloot de man onmiddellijk te dagvaarden in toepassing van het snelrecht. Hij verschijnt al in december voor de rechter op verdenking van fietsdiefstal.

V.R