Foto’s van Ambriage op de militaire basis in Brustem

Lees ook: Sint-Truiden verwelkomt 1.200 jongeren voor ‘Ambriage’

Sint-Truiden is dit jaar gaststad van ‘Ambriage Limburg’. Op de militaire basis in Brustem namen op zaterdag 31 augustus honderden Chiro-jongeren deel aan tal van activiteiten rond hun nieuwe werkingsjaar.

‘Ambriage’ is een groots Chiro-event dat opduikt op vier verschillende locaties in Vlaanderen. In Limburg koos de organisatie voor Sint-Truiden om haar nieuwe werkingsjaar officieel op gang te trappen. Ze bivakkeren hiervoor ter hoogte van Hangar 66, aan de militaire basis in Brustem.

“Het is niet louter een klein eventje. In totaal verblijven er 1.200 jongeren op de site en nemen deel aan tal van activiteiten. Is echt een heleboel te doen, waaronder een massaspel, allerlei workshops, een infomarkt en natuurlijk ’s avonds een knallende fuif. We zijn heel blij dat we dit Chiro-festival hier kunnen verwelkomen. Hiermee zetten we ons op de kaart als een stad waarin jongeren zich thuis kunnen voelen. Bovendien schonk de stad 1.500 appelen en peren als welkomstcadeau.”, vertelt schepen van Jeugd Hilde Vautmans.

“De organisatie van Ambriage maakt duidelijk dat evenementen hier weldegelijk onderdak kunnen vinden. Het ruimtelijk uitvoeringsplan voor de zone, dat vlak voor de zomer goedgekeurd werd, laat occasionele recreatie ook perfect toe. Het feit dat dit jongerenevent er plaatsvindt, illustreert dat dit er niet zomaar instaat”, zegt schepen van Ruimtelijke ordening Jelle Engelbosch.

“Onze stadsdiensten zien er hierbij ook op toe dat alles ordelijk en vooral veilig verloopt, met het grootste respect voor de omliggende fauna en flora rond de zone waar de activiteiten plaatsvinden. Hoe het op de drie andere locaties zit, weten we niet, maar wij zorgen er alleszins voor dat de jongeren in Sint-Truiden de tijd van hun leven hebben”, besluit burgemeester Veerle Heeren.

Geef een antwoord