81 lagereschoolkinderen op bezoek in stadskantoor

Op donderdag 22 augustus brachten de kinderen van vakantieopvang Kabokkio een bezoek aan het stadskantoor van Sint-Truiden. Ze leerden er voor welke dingen inwoners zoal bij een lokaal bestuur kunnen aankloppen en wat het beroep van burgemeester met zich meebrengt.

Kabokkio is een lokale vereniging die in vakantieperiodes educatieve uitstappen organiseert voor leerlingen van het basisonderwijs. Deze week stonden alle activiteiten in het teken van diverse beroepen. Zo brachten de kinderen een bezoek aan het politiehuis, de brandweerkazerne en ook het stadskantoor. Daar leerden ze onder meer wat de job van burgemeester zoal allemaal inhoudt.

“Met heel veel plezier hebben we de 81 deelnemende kinderen door ons stadskantoor rondgeleid. Zo konden ze kennismaken met onze verschillende diensten en met hun eigen ogen zien met welke dingen zij zoal bezigzijn”, vertelt schepen van Flankerend onderwijs Hilde Vautmans.

“Het was verrassend om te horen wat de kinderen deze week al geleerd hebben over meerdere beroepen in onze samenleving. Ik hoop daarom dat ze ook aan de job van burgemeester een goede indruk hebben overgehouden na hun passage door ons stadskantoor. Ik vond het in elk geval een eer om hen zelf te woord te staan over dat fantastische beroep”, zegt burgemeester Veerle Heeren.

Geef een antwoord