PlayStation tornooi in Gelinden

Sandro is een jongen met autisme. Hij had aan zijn stiefvader, Pascal Hens, gevraagd om mee te doen aan een Fifa-toernooi in Engeland. Daar spelen alleen de beste spelers.

Pascal is nadien gaan zoeken op Facebook of er een mogelijkheid was om zelf een toernooi te organiseren. De eerste keer zijn ze begonnen met 16 personen bij zijn thuis, het jaar nadien zijn ze met 24 personen naar het jeugdhuis getrokken. Dit jaar is er de mogelijkheid tot 48 inschrijvingen. In Zaal Lindehof, in Gelinden, is er plaats voor 48 man. Het systeem dat Pascal heeft uitgedokterd kan men vanaf 40 personen spelen.

De groepsfase zijn 8 groepen van 6 spelers. Alleen de laatste van de groep valt af. Het zijn heen- en terugmatchen op zowel X-Box als Playstation. De groepswinnaar gaat door naar de 2de 1/8ste finale. De top 8 krijgt elk een prijs. De top 16 krijgt zelfs een kleinigheid als extra. Elke deelnemer heeft minimum 10 matchen voor 30 euro inschrijvingsgeld. Ze krijgen voor die 30 euro 2 koffiekoeken, 6 frisdranken, friet à volonté, snacks en broodjes. De drank is 1euro.

Het PlayStation toernooi vind elk jaar plaatsen op Pinksteren.

Vergeet niet onze Facebookpagina ik woon in Sint-Truiden leuk te vinden!  Zo blijf je op de hoogte van het nieuws en activiteiten uit Sint-Truiden en omgeving..…

Van links naar rechts: Sandro, Pascal en Tatiana.

Geef een antwoord