HET KABINET – Kunst uit eigen huis

Waarom niet eens even zoeken in de huiskamer van de Lonenaar naar zijn interesse naar kunst en verzameling ?Dit was de vraag die wij ons stelden vanuit de Art Kunstcommissie, en dit hebben wij dan gedaan via een oproep in ‘De Nieuwsbrief’ van Borgloon, enkele Loonse inwoners hebben ons laten kennis maken met wat ze aan de muur hingen als kunst.Na een selectie door de organisatie tonen wij in de Gasthuiskapel het resultaat van deze rondvraag, in een ‘Kabinetsvorm’ zoals men vroeger terugvond bij de rijkere burgers, notariaten en museums.Wij brengen U dan ook even terug in de tijd met een getransformeerde Gasthuiskapel.Met werk grafiek – teken en schilderkunst van de volgende kunstenaars, Karel Demel (CZ) – Szancouske (FR) – Paul Deryck (B) – Lorenzo(CU) – Evarist De Buck (B) – Georges Hyterschout (B) – Pierre Cox (B ) – Jaak Savenay (B) – Vincent Van Den Meersch (B) – Leo Weltjens (B) –Salvator Dali (ES) – Frans Witten (NL) – Félicien Rops (B) – Luc Hoekx (B) – Fred Bervoets (B) – Willo Gonnissen (B) – Guy Bleus (B) – Pablo Picasso (ES) en anderen !Zeker niet te missen ! Opening zondag 9 juni om 15.00 u, gratis te bezoeken tot en met 23 juni zaterdag en zondag van 14.00 u tot 18.00 uArt Borgloon Huis voor Kunst, Graethempoort 3 bis te Borgloon

Geef een reactie