Een bestuurder had maar liefst 3,4 promille alcohol in het bloed (max. toegestane = 0,5 promille)

Start zomereditie BOB en al onmiddellijk 3 bestuurders (zwaar) door de mand gevallen

Naar goede gewoonte neemt de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken ook dit jaar deel aan de zomereditie van de BOB-campagne, die loopt van donderdag 6 juni om 18.00 uur tot 06.00 uur op maandag 2 september. Er zullen in de ganse politiezone, zowel op weekdagen, als tijdens het weekend, acties georganiseerd worden, waarbij gericht gecontroleerd wordt op alcoholgebruik in het verkeer.

De zomereditie van de BOB-campagne was op donderdag 6 juni nog maar enkele uren gestart of er werden al onmiddellijk 2 bestuurders onder invloed van alcohol aan de kant gezet op de Luikersteenweg. Eén bestuurder kreeg een rijverbod van 3 uur. Een andere bestuurder had maar liefst 3,4 promille alcohol in het bloed (max. toegestane = 0,5 promille). Het rijbewijs van deze bestuurder werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Aangezien het om een man zonder vaste verblijfplaats in België gaat, dient hij eveneens de som van 1260 euro in consignatie te betalen om de eventuele geldboete en gerechtskosten na een gerechtelijke veroordeling te dekken. Daarnaast heeft betrokkene in functie van eerdere feiten nog een verval recht tot sturen boven zijn hoofd hangen. Hij mocht een nachtje ontnuchteren in de cel.

Op vrijdag 7 juni werd dan weer een vrouwelijke bestuurder met 2,42 promille aangetroffen op de Veemarkt. Een alerte burger had onze politiediensten opgeroepen met de melding dat een bestuurder zich in een gehavend voertuig en op 3 wielen van Terbiest richting Speelhoflaan begaf. Het rijbewijs van de bestuurder werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken en de dame moest ontnuchteren in de cel.

Geef een reactie