Als je mijn parkeerplaats neemt, neem dan ook mijn handicap!

Met een parkeerkaart voor personen met een handicap kunnen mensen met een handicap gratis parkeren op voorbehouden parkeerplaatsen. Dat kan zowel als chauffeur als als passagier. Op die manier kan de persoon met een handicap kortbij een winkel, de dokter, het cultuurcentrum, een restaurant … parkeren en zo zelfstandig mogelijk deelnemen aan het dagelijkse leven.
Helaas gebeurt het nog te vaak dat de beschikbare blauwe parkeerplaatsen ingenomen zijn door personen die misbruik maken van een gehandicaptenkaart. Daarom hield de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken de eerste maanden van 2019 extra controles op het correct gebruik van deze parkeerkaarten.

Er werden in totaal 41 onmiddellijke inningen (OI’s) uitgeschreven met betrekking tot de voorbehouden parkeerplaatsen, waarvan:
•39 OI’s voor het parkeren zonder kaart;
•1 OI voor het gebruik van een fotokopie van iemand anders zijn kaart;
•1 OI voor het gebruik van een kaart waarvan het kaartnummer onbekend was in Handi2Park.

Bron Lokale Politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken

Geef een reactie