Dader van twaalf fietsdiefstallen op heterdaad betrapt

De nacht van zaterdag 2 op zondag 3 maart 2019 werd een man via camerabeelden door de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken op heterdaad betrapt tijdens een diefstal van een fiets aan het station van Sint-Truiden. De operator van de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken had op de camerabeelden van het station namelijk een man opgemerkt die zich verdacht gedroeg. De betrokkene droeg een fiets met slot naar een voertuig.

Onze diensten hebben via de andere camera’s het traject van het voertuig verder kunnen volgen, waardoor uiteindelijk een 45-jarige man van Marokkaanse origine zonder verblijfplaats in België, kon gearresteerd worden. In het voertuig werden, buiten de fiets die eerder gestolen was aan het station, nog 11 andere fietsen aangetroffen. Een aantal van de aangetroffen fietsen kan ondertussen gelinkt worden aan feiten van fietsdiefstal in Tienen.

De verdachte werd voorgeleid bij de onderzoekersrechter te Hasselt en mocht na verhoor beschikken.

Het onderzoek wordt verdergezet.

Bron;
politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken

Foto ter illustratie

Geef een antwoord