Militaire oefening Storm Tide 2

Het Special Operations Regiment van Defensie organiseert van 5 tot 16 september de oefening Storm Tide 22. De oefening zal hoofdzakelijk plaatsvinden in de omgeving van Koksijde, Weelde, Ravels, Arendonk, Kievermont, Malle Zoersel, Mol, Geel en Brustem Sint-Truiden.

Zoโ€™n 600 soldaten van de land-, lucht- en medische componenten zullen een nagebootste evacuatieoperatie van niet-strijders (Non-combatant Evacuation Operation – NEO) uitvoeren. Burgers en reservisten zullen de rol van geรซvacueerde spelen. Ongeveer 200 studenten van de richting Veiligheid en Defensie doen mee aan deze oefening. Het is voor hen de ideale gelegenheid om met Defensie in contact te komen en het leger in actie te zien.

Om het realisme te verhogen, zullen sommige activiteiten vanaf maandag 12 september buiten de militaire oefenterreinen doorgaan. Als gevolg daarvan kan je ongewone activiteiten opmerken zoals militaire bewegingen op straat, militaire colonnes, het afvuren van blank munitie, laagvliegende helikopters en vliegtuigen, parachutesprongen en andere trainingen die lawaai kunnen veroorzaken.

Defensie zal alles in het werk stellen om de overlast tot een minimum te beperken.

Heb je vragen of wil je iets melden over deze militaire oefening?
Dan kan je contact opnemen met Defensie via het gratis telefoonnummer 0800 99 833.

Foto is een themabeeld.

V.R