Op zaterdag 19 en zondag 20 september 2020 openen de volwassenen ateliers van de Academie Haspengouw Beeld hun deuren.

Je kan de sfeer komen opsnuiven tussen 12u30 en 17u30 in de ateliers grafiekkunst, fotografie, schilderkunst, tekenkunst, juweelontwerp/edelmetaal en keramiek. Leerkrachten en studenten geven er uitleg, demonstreren hoe een kunstwerk tot stand komt en organiseren korte workshops. Ambacht, technisch kunnen, conceptueel denken, creativiteit en passie voor de kunst staan centraal in onze opleidingen. Adres hoofdschool: Gorsemweg 55-57, 3800 Sint-Truiden.

Nota: Wij respecteren alle maatregelen ivm Covid 19, denk aan je mondmasker! Alcoholgel staat ter beschikking aan de ingang van het gebouw. 

Een greep uit de workshops en demonstraties:

Fotokunst

Zaterdag en zondag: demonstratie

In dit atelierlokaal krijg je inkijk in het post-productieproces. Wat gebeurt er nadat een foto gemaakt is? Studenten zoeken naar verschillende bewerkingsscenario’s bij één beeld. In de studio wordt gezocht naar een verband tussen fotografie en stop motion.

Juweelontwerp/edelmetaal

Zaterdag en zondag: demonstratie

In het atelier juweelontwerp/edelmetaal kan je zien hoe een ring/object afgegoten wordt in brons en in zilver met behulp van een zandmal.

Keramiek

Zaterdag en zondag om 14 uur: workshop ‘Kurinuki’

Bij kurinuki wordt er door het uithollen van een blok klei vormgegeven aan een chawan (theekom). Specifiek aan deze techniek zijn de textuur en de facetwerking.

Tekenkunst

Zaterdag en zondag: demonstratie en vrije workshop

Bezoekers worden uitgedaagd om deel te nemen aan creatieve opdrachten rond ‘Word Stacks’ en blind portrettekenen.

Ik heb ons evenement ook toegevoegd in de uitdatabank: https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/open-ateliers-4e-graad-volwassenen-demonstraties-e/7a70ecca-7065-456d-9ed2-f66080621e39

V.R