N-VA wil heropening parkeerplaatsen winkelstraten.

N-VA Sint-Truiden eist bij monde van Peter Deltour en Günther Dauw de openstelling van de autoparkeerplaatsen in de Stapel- en Luikerstraat.  Deze werden afgesloten om de social distancing tijdens het winkelen te garanderen.  Nu er een mondmaskerplicht is en het verboden is om met je gezin uitgebreid te gaan shoppen is er geen reden meer om deze parkeerplaatsen nog langer te barricaderen met bloembakken.  Peter Deltour: “Het is onbegrijpelijk dat de burgemeester zonder enig overleg beslist om deze parkeerplaatsen tot 31 december te schrappen.  Onze handelaars moeten het nu hebben van runshoppers die snel een boodschap komen doen.” 

“Onze N-VA-schepenen hebben alvast beloofd de kwestie terug op tafel te leggen binnen het schepencollege.” besluit Günther Dauw.

Bron Peter Deltour, Günther Dauw

V;R