Controle op de coronamaatregelen loopt uit de hand: asielzoeker verwondt twee politieagenten in Sint-Truiden

“Niet naleven Coronamaatregelen – weerspannigheid

Op 30/7 omstreeks 19.20u merkte een Coronaploeg tijdens patrouille op de Tiensevest een man op die geen drager was van een mondmasker. Hij werd hierop aangesproken, de man reageerde onmiddellijk agressief en weigerde mee te werken. Hij was vermoedelijk onder invloed. Hij wou ook zijn identiteit niet kenbaar maken. Hierop werd beslist de man bestuurlijk aan te houden. Tijdens de overbrenging werd de man weerspannig en verwondde hij de 2 inspecteurs. Hierdoor werd hij tevens gerechtelijk gearresteerd.

De man, een 27-jarige asielzoeker en verblijvende te Brussel, zal door het parket via snelrecht gedagvaard worden, zowel voor het niet naleven van de coronamaatregelen als voor de weerspannigheid” Lokale Politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken

V.R