Haspengouw Markt op 2 verschillende locaties

De veiligheid garanderen is voor zowel de marktkramers als de bezoekers prioritair.
 

Op zaterdag 23 mei is er een nieuwe Haspengouw Markt in Sint-Truiden. Het aantal kramen is beperkt en er zal slechts een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd de markt op mogen. Om een grote toestroom te vermijden zal de markt opgedeeld worden. Er zal op hetzelfde moment een reguliere markt zijn met 50 kramen op de Veemarkt en een reguliere markt met 50 kramen op de Grote Markt. Alles draait rond veiligheid. Aan de marktkramers en de bezoekers wordt gevraagd om alle maatregelen goed op te volgen.

“Nadat de Nationale Veiligheidsraad vorige week bekend maakte dat er slechts 50 marktkramen op de markt worden toegelaten, hebben we samen met onze marktleider en de Beroepsvereniging van Marktkramers onderzocht wat dat betekent voor onze Haspengouw Markt. Om de veiligheid te kunnen garanderen, organiseren we daarom een markt op twee locaties in Sint-Truiden en maken gebruik van de grote ruimte die we in onze stad ter beschikking hebben”, vertelt schepen van markten Jos Pierard.

Het maximum aantal personen dat mag worden toegelaten op de markt, bedraagt 1 bezoeker per 1,5 lopende meter aan het kraam. De markt wordt daarom gemonitord door stewards. Zij zorgen ervoor dat het maximum toegelaten bezoekers niet overschreden wordt.

Verder zullen ook de gemeenschapswachten en onze politie een oogje in het zeil houden. Op iedere markt is één duidelijke in- en uitgang. Er is ook alcoholgel aanwezig voor de handhygiëne aan de ingang van de markt. Ook elke marktkramer zelf moet producten voorzien om de handen te ontsmetten. De mogelijkheid tot parkeren op de Veemarkt blijft gegarandeerd.

“De veiligheid garanderen is voor zowel de marktkramers als de bezoekers prioritair. Alle marktkramers en hun personeel zijn daarom verplicht om een mondmasker te dragen. De bezoekers zijn dit niet verplicht, maar we roepen wel op om dit te doen. Voeding en drank op de markt consumeren mag niet. We vragen ook aan elke bezoeker om zelf een boodschappentas mee te brengen en altijd de sociale afstand te bewaren. Beide markten hebben een evenwichtig en gemengd aanbod van diverse specialisaties, de bezoekers kunnen beide markten bezoeken, mits het in acht nemen van het maximum aantal bezoekers”, besluit burgemeester Veerle Heeren.

Namens het college van burgemeester en schepenen.

Bron Stad Sint-Truiden

V.R