STVV verrast bewoners van Villa Rosa en ’t Meiland met binnenpleinconcert van accordeonist Jonas van Esch (+foto’s en video’s)

Sint-Truiden, 18 april 2020 –  Zaterdag- en zondagnamiddag konden de bewoners van woonzorgcentra Villa Rosa en ’t Meiland genieten van een optreden van accordeonist Jonas van Esch en van een bezoek van Binkie, de mascotte van voetbalploeg STVV.

Bewoners in de woonzorgcentra mogen al vier weken geen bezoek van familie of vrienden ontvangen en omwille van het besmettingsgevaar is het noodzakelijk om deze uitzonderlijke regel nog even aan te houden. Het personeel doet zijn uiterste best om dit gemis op te vangen en contacten met de familie te onderhouden via telefoon, videofoon, Skype, … maar toch, het is niet hetzelfde. Om het leven van buiten toch een beetje naar binnen te halen en om de bewoners een hart onder de riem te steken in deze bizarre tijden, dacht voorzitter en schepen Pascal Monette dat een buitenconcert van Jonas Van Esch voor een aangename afwisseling zou kunnen zorgen. “Want elke beetje steun en hoop is belangrijk in deze coronatijden”, vindt Pascal Monette. Voor dit idee vond hij met het zorgbedrijf een partner in STVV.

Voorzitter David Meekers van STVV was zijn idee onmiddellijk genegen en bereid om deze binnenpleinconcerten te sponsoren. Dankzij STVV konden de bewoners van Villa Rosa en ’t Meiland tijdens het weekend genieten van een mooi optreden van accordeonist Jonas van Esch. Hij speelde mooie deuntjes van weleer en liet bewoners en medewerkers even nostalgisch wegdromen naar vroeger maar ook hoopvol uitkijken naar opnieuw betere tijden.

STVV-mascotte Binkie zag dat het goed was! Hij zorgde voor een extra vrolijke noot tijdens het muzikale optreden van Jonas.