Coronaraadpleging in de Trudo Sporthal van Sint-Truiden

” Huisartsenkring start in samenwerking met de stad Sint-Truiden en het Trudoziekenhuis een coronaraadpleging.In de Trudo Sporthal van Sint-Truiden op de Sint-Jansstraat-Veemarkt zal de huisartsenkring DIONYSIUS (Sint-Truiden en Borgloon) vanaf morgen woensdagochtend coronaraadplegingen doen. Uitsluitend patiënten die door hun huisarts VOORAF worden aangemeld kunnen hier op raadpleging komen.Om de wachtzalen van het Trudoziekenhuis te ontlasten komt er een eerste coronaraadpleging in de Trudo sporthal. De ruime sporthal laat toe om meer mensen gescheiden op te vangen. Zo kan vermeden worden dat mensen elkaar in een wachtruimte besmetten. De artsen onderzoeken hier weliswaar enkel mensen die door hun eigen huisarts vooraf zijn aangemeld.“Met dit initiatief kunnen we alle patiënten in veilige omstandigheden opvangen. Een constante bemanning van huisartsen met een beurtrol, meer materiaal en meer ruimte maken het mogelijk dat we iedereen met de beste zorg kunnen omringen’, zegt burgemeester Veerle Heeren. Indien mensen ziek zijn, nemen ze eerst telefonisch contact op met hun huisarts. Die verwijst hen al dan niet door naar de coronaraadpleging. Het heeft geen zin om zonder doorverwijzing naar de coronaraadpleging te komen. Ga ook niet naar de spoed. VOLG STEEDS DE INSTRUCTIES VAN JE HUISARTS! Als iedereen de juiste instructies volgt, kunnen we de beste zorg op maat aanbieden. Er is vandaag hard gewerkt om alles in gereedheid te brengen

Dit is een voorbeeld van een positieve samenwerking tussen de huisartsenkring, het Trudoziekenhuis en ons stadsbestuur! Dank voor die samenwerking!

#samentegencorona#zorgvoorelkaar

kijk voor actuele informatie op www.sint-Truiden.be of bel het contactcenter: 011 70 14 14 (maa-vr 9u-16u en za 9u -12u)

Meer informatie over Corona: www.info-coronavirus.be of bel gratis 0800 14 689

Bron Burgemeester Veerle Heeren

V.R.