Deze knappe meid is Silya (+video)

“Silya is een Duitse Herder teef, geboren in oktober 2015. Ze kwam in ons asiel terecht na een inbeslagname. Nu is ze vrij voor adoptie en gaan we op zoek naar een liefdevolle en stabiele thuis waar ze een goed leven mag krijgen!

Silya leefde voorheen in slechte omstandigheden. Hierdoor werd ze niet goed gesocialiseerd en kan ze niet goed tegen drukte en te veel prikkels. Wanneer je een band met haar opbouwt is ze je beste vriendin. Dan geniet ze zo van knuffelen en contact met het baasje.

Wandelen aan de leiband lukt al aardig, maar ze heeft moeite met het passeren van andere honden en mensen. Dit komt omdat Silya bang is en ze niet weet hoe ze met die prikkels moet omgaan. Ze is daarom niet geschikt om op drukke plaatsen te gaan wandelen.

Ze zoekt een thuis waar ze een stabiele, consequente en zachtaardige opvoeding krijgt en waar men met veel geduld haar terug vertrouwen geeft. Ze heeft nood aan een thuis in een rustige omgeving waar ze niet te veel prikkels moet verwerken. Wandelingen in het bos of in het veld zal ze zeker weten te appreciëren, want ze is wel een actieve en leergierige meid.

Door haar onzekerheid plaatsen we haar niet bij kinderen onder de 14 jaar. We plaatsen haar ook enkel in een thuis waar ze alle aandacht voor zich heeft. Ze heeft geen nood aan andere huisdieren.

Heb jij tijd, ervaring en een warm hart om Silya in te ontvangen? Vul dan zeker een vragenlijst in en maak een afspraak zodat een aandachtspersoon aanwezig kan zijn” dierenasiel Sint-Truiden

Meer info op dierenasiel

V.R