Rode Neuzen: Gerechtjes vol geluk

Voor het tweede jaar op rij richt Rode Neuzen zich specifiek op de scholen met als doel om de mentale fysieke én sociale weerbaarheid van de leerlingen te verhogen.

Binnen onze school Momentum staat geluk centraal. We mogen dan ook met veel trots zeggen dat ieder kind binnen onze school een gelukzak is. Graag willen wij met onze school ons steentje bijdragen aan een portie geluk voor alle jongeren. Dit willen wij realiseren door de verkoop van overheerlijke Haspengouwse gerechtjes met appelen en peren. Hierdoor kunnen we ook de fruitboer die het steeds moeilijker krijgt, een hart onder de riem steken.

“De opbrengst naar de Rodeneuzenverkoop gaat integraal naar het inrichten van rustplekken op school. We merken dat steeds meer kinderen overprikkeld raken en daardoor niet tot leren komen. Op jonge leeftijd willen wij hun op Momentum leren dat wanneer ze te veel stress ervaren zelf actie moeten ondernemen.

Pas op, een beetje stress is nodig. Het zorgt ervoor dat je snel kunt handelen, alert bent, je goed kunt concentreren en taken tot een goed einde kunt brengen.

Het wordt pas een probleem als deze te lang duurt of chronisch en te hevig is.  

Op rustplekken zullen er koptelefoons met klassieke muziek zijn, kunnen ze hun mindfulnessoefeningen herhalen en werken aan hun buikademhaling.

Op die manier kunnen ze hun stressniveau naar beneden halen en in de meest optimale omstandigheden de leerstof verwerken.

Gedurende de maand november zullen de leerlingen van onze school tal van  gerechten met appelen en peren leren maken en deze zelf verkopen voor en na schooltijd. Onze inspiratie haalden we in het kookboek “Appelen en peren” van onze schepen van onderwijs, Hilde Vautmans

We hopen op jullie massale steun en wensen alle jongeren gigantisch veel geluk toe!” Kris Selis Directeur GO! BS MOMENTUM