Het Vinne in Zoutleeuw wordt volledig leeggepompt: “De eerste keer dat zo iets wordt gedaan op zo grote schaal in Vlaanderen”


Het Vinne in Zoutleeuw is het grootste binnenmeer van Vlaanderen en wordt binnenkort volledig leeggepompt. Er zit te veel slib op de bodem van het meer waardoor er te weinig zuurstof overblijft in het water.

De werken starten in juni, volop in het toeristische seizoen. Maar die timing is niet toevallig gekozen. Dat is vlak na het broedseizoen van de vogels. Het domein zal uiteraard open blijven tijdens de werken. Het is de eerste keer dat dit op zo’n grote schaal gebeurt in Vlaanderen. Er zou 800.000 kubieke meter water weggepompt moeten worden.

“Door de unieke werken zal het zeker de moeite zijn om eens langs te komen op ons mooie domein.” vertelde gedeputeerde Ann Schevenels (Open VLD) aan VRT NWS


Foto ikwooninsinttruiden.be

Foto Google Maps
Foto ikwooninsinttruiden.be

Geef een antwoord