Meer dan 500 oproepen voor de brandweer door de storm

De brandweerzone is vandaag overstelpt met meer dan 500 oproepen. Om 18 uur stonden nog een 400 interventies te wachten om behandeld te worden.

“Ook wij zijn vandaag, zondag 10 maart 2019, overstelpt met oproepen voor schade door het stormweer. Doordat het hulpcentrum 112 in Limburg tijdelijk niet bereikbaar was door de vele oproepen, werd ook de zonale dispatching van de brandweer voortdurend overbelast. We hebben maximaal extra personeel opgeroepen voor de meest dringende interventies en ook de dispatching hebben we gedecentraliseerd om de stroom van oproepen zo goed mogelijk te verwerken.

Wij vragen de mensen om zo veel mogelijk gebruik te maken van het webformulier om stormschade te melden. Geef alsjeblieft een zo nauwkeurig mogelijke beschrijving van de schade en van de locatie waar de schade zich voordoet. Op die manier kunnen wij de correcte hulp en het juiste materiaal naar de gevraagde locatie sturen, zodra die beschikbaar zijn.” Lees meer op de website van de brandweerzone zuid-west Limburg

Geef een antwoord